Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzat

1. Bevezetés

A BioTech USA Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő) a https://dieta.hu (a továbbiakban: Honlap) domain néven elérhető honlapjának célja az egészségtudatos célközönség kiszolgálása, az egészséges, tudatos táplálkozás iránt érdeklődő emberek számára egy online felület biztosítása információ gyűjtés céljából.

A Szolgáltatónak a https://dieta.hu honlapjára vonatkozó adatvédelmi tájékoztatója folyamatosan elérhető a főoldalról.

Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató, mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Szolgáltató, mint adatkezelő a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban és a jelen tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap felhasználóinak információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Jelen tájékoztató kialakítása és alkalmazása során Szolgáltató az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete szellemében és alkalmazásával, azoknak mindenben megfelelve jár el.

A Honlapon kezelt személyes adatokat elsődlegesen a Szolgáltató, valamint a Szolgáltató munkatársai jogosultak megismerni.

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról a felhasználókat a Honlap felületén keresztül tájékoztatja. A Honlap betöltését követően a módosítás tényéről egy felugró ablakban kapnak tájékoztatást a látogatók, amelyben elhelyezett linkre kattintva hozzájutnak a tájékoztatóhoz. A felugró ablakban elhelyezett checkbox kipipálásával tud nyilatkozni a látogató a tájékoztató elfogadásáról. A módosított adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat a Szolgáltató azokkal szemben alkalmazhatja, akik nyilatkoztak annak elfogadásáról.

Amennyiben olyan kérdésed lenne, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérjük, írd meg az info@dieta.hu e-mail címre, kollégánk megválaszolja kérdésedet.

2. Az Adatkezelő adatai

  • Név: BioTech USA Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Székhely: 1033 Budapest, Huszti út 60.
  • Cégjegyzékszám: 01-09-352550
  • Adószám: 25114681-2-44
  • Nyilvántartásba vevő hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
  • Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60.
  • Elektronikus levelezési cím: info@dieta.hu
  • Telefonszám: +36 1 453 2716

3. Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjének elérhetőségei

  • Levelezési cím: 1277 Budapest, Pf. 83.
  • Elektronikus levelezési cím: dpo.btu@dnui.hu
  • Telefonszám: (1) 788 3035

4. Az Adatkezelő https://dieta.hu honlapon végzett adatkezelési tevékenysége Sütiken keresztül

Cookie

Az anonim látogatóazonosítók (cookie-k, sütik) olyan fájlok vagy információdarabok, amelyek a számítógépeden (vagy más internetképes készülékeiden, mint okostelefonodon vagy táblagépeden) tárolódnak, amikor meglátogatod valamelyik honlapunkat. Egy süti általában tartalmazza a webhely nevét, ahonnan az jött, a saját „élettartamát” (vagyis, hogy milyen hosszan marad a készülékeden) és az értékét, ami általában egy véletlenszerűen generált egyedi szám.

A sütiket arra használjuk, hogy a későbbiekben jobban testre lehessen szabni a honlapjainkat, a termékeinket az érdeklődésednek és igényeidnek megfelelően kínáljuk számodra, ezáltal könnyebb legyen oldalaink használata. A sütik segítenek felgyorsítani a jövőbeni tevékenységeid és jobbá tenni az élményt oldalaink használata közben. A sütik anonim, összesített statisztika készítésére is alkalmasak, így jobban megérthetjük, hogy az emberek hogyan használják az oldalainkat és így javítani tudunk azok struktúráján és tartalmán.

Az időtartamuk szempontjából megkülönböztetünk úgynevezett munkamenet sütiket és állandó sütiket. A munkamenet sütik ideiglenesek, azaz addig maradnak a készülékeden, amíg el nem hagyod a honlapunkat. Az állandó sütik sokkal tovább maradnak a készülékeden, előfordulhat, hogy egészen addig, amíg manuálisan ki nem törlöd őket.

Más oldalak is gyűjtenek információt pixel tageket használva, amelyeket meg lehet osztani harmadik féllel. Ez közvetlenül támogatja promóciós tevékenységeinket és weboldalfejlesztésünket. Például látogatóink weboldal használati információját meg lehet osztani reklámügynökségekkel, hogy hatékonyabban tudjuk használni az online hirdetéseket a weboldalainkon.

A legtöbb internet böngésző kezdetben úgy kerül beállításra, hogy elfogadja a sütiket. Megváltoztathatod a beállításokat, hogy blokkold a sütiket, illetve figyelmeztetést kérhetsz, amikor sütiket állítanak be az eszközödön. Számos módja van a sütik kezelésének. Kérjük, nézd meg a böngésző információkat vagy a segítség oldalt, ha többet kívánsz megtudni a böngésző beállításokról és azok módosításáról!

Ha kikapcsolod az általunk használt sütiket, annak hatása lehet az élményre, amíg a honlapunkon vagy. Például nem látogathatod meg a https://dieta.hu webhely bizonyos részeit, vagy nem kaphatsz személyre szabott információt amikor meglátogatsz egy https://dieta.hu oldalt.

Ha különböző eszközöket használsz a https://dieta.hu webhelyek megtekintésére és elérésére (pl. számítógép, okostelefon, táblagép stb.) bizonyosodj meg róla, hogy minden egyes böngésző ezeken az eszközökön a te süti igényeidnek megfelelően került beállításra.

A honlapunkon használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

Szükséges

Ezek a sütik segítik a weboldalt használhatóvá tenni olyan alapvető funkciók lehetővé tételével, mint az oldal navigáció. A honlap nem tud megfelelően működni ezen sütik nélkül, így ezek elfogadása kötelező.

  • Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint az Adatkezelő jogos érdeke, mely a weboldal megfelelő működtetéséhez fűződik.
  • Adatkezelés célja: A weboldal funkcióinak megfelelő és biztonságos működtetése. 
  • Adatkezelés időtartama: A Cookie szabályzatban egyedileg meghatározott időpontig. 
Preferenciák

Ezek a sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen olyan információkra, amelyek megváltoztatják a webhely viselkedését vagy megjelenését, például a használt nyelv vagy régió. Ezen sütik elfogadása opcionális.

  • Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint a honlap használójának hozzájárulása. 
  • Adatkezelés célja: A weboldal használatának megkönnyítése.
  • Adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig, de legkésőbb a Cookie szabályzatban egyedileg meghatározott időpontig. 
Marketing

Ezeket a sütiket a weboldal látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan hirdetések jelenjenek meg, amelyek relevánsak és az adott látogató számára érdekesek, és ezáltal értékesebbek a megjelenítők és harmadik fél hirdetők számára. Ezen sütik elfogadása opcionális.

  • Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint a honlap használójának hozzájárulása. 
  • Adatkezelés célja: A weboldal látogatói számára olyan hirdetések megjelenítése, amelyek relevánsak és az adott látogató számára érdekesek.
  • Adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig, de legkésőbb a Cookie szabályzatban egyedileg meghatározott időpontig. 
Egyéb

Ezen sütik kategorizálása folyamatban van, az egyedi sütik szolgáltatóinak segítségével. Ezen sütik elfogadása opcionális.

  • Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint a honlap használójának hozzájárulása. 
  • Adatkezelés célja: A weboldalon található funkciók optimális működtetését keresztül segíti a weboldal látogatóit a releváns információk eléréséhez.
  • Adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig, de legkésőbb a Cookie szabályzatban egyedileg meghatározott időpontig. 

Címzettek: 

Adatkezelő munkatársai és a sütik működtetésében résztvevő Adatfeldolgozók. 

A honlapokon használt sütikről részletes tájékoztatás a Cookie szabályzatban található.

A honlapra történő első belépéskor a képernyő alsó részén feljön egy ablak, abban található a Cookie szabályzat, mely leírást tartalmaz a honlapon használt egyes sütikről, azok funkciójáról, időtartamáról.

A sütik engedélyezhetőek a “Minden cookie elfogadása” gombra kattintva. A “Cookie beállítások” gombra kattintva lehetőség nyílik az egyes csoportok (kategóriák) által tárolt sütik engedélyezésére és tiltására.

A sütik csoportosan (kategóriánként) kapcsolhatóak be vagy ki, a megfelelő sütik működését pedig az „Elfogadom” gomb megnyomásával lehet megerősíteni.

Amennyiben a honlapon új süti(k) használatára kerül sor, akkor azokat szükséges elfogadni, engedélyezni. Ebben az esetben a képernyő alsó részén az ablak ismét felugrik és kiemelten jelzi azokat a süti csoportokat, ahol változás történt. Az új süti(k) elfogadása a fent ismertetett módon történik.

Természetesen lehetőség van bármikor megnézni a korábban elfogadott sütiket és változtatni azokon. 

Amennyiben valamelyik süti tárol személyes adatokat is, úgy erről található figyelmeztetés az adott süti leírásában.

A sütik által gyűjtött adatok feldolgozásában közreműködik adatfeldolgozóként az Mailchimp, c/o The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA)

5. Profilalkotás

Profilalkotásnak nevezik a természetes személyekre vonatkozó személyes jellemzők bármilyen automatizált személyes adatok kezelése keretében történő kiértékelését, különösen az érintett személyes preferenciáira vagy érdeklődési körökre, tartózkodási helyére vagy mozgására vonatkozó jellemzők elemzésére és előrejelzésére.

A profilalkotás segítségével a Szolgáltató célzott, személyre szabott ajánlatokat, üzeneteket tud küldeni neked a korábbi online viselkedésed alapján.

A profilalkotáshoz szükséges adatok az alábbi tevékenységekkel juthatnak a Szolgáltatóhoz:

– weboldalon való böngészés, viselkedés: oldalhasználat (a látogatott oldal cikk aloldal, kategória oldal).

A viselkedési adatok alapján az Adatkezelő olyan adatokat állapít meg a felhasználóról, amelyeket felhasználva a Szolgáltató szegmenseket tud létrehozni, amelyek alapján perszonalizált kampányokat futtathat.

A kezelt személyes adatok: a) az érintettől gyűjtött: e-mail cím b) IP cím

  • Az adatkezelés célja: célzott, személyre szabott ajánlatok, üzenetek küldése.
  • Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulása. Az adatfeldolgozó a profilalkotáshoz a marketing sütiket használja; így a profilalkotáshoz való hozzájárulás, illetve hozzá nem járulás a Cookie szabályzat elfogadása során a marketing sütik használatához való hozzájárulás megadásával vagy meg nem adásával fejezhető ki.
  • Az adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Címzettek: Adatkezelő munkatársai és a sütik működtetésében résztvevő Adatfeldolgozók. Mailchimp, c/o The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA)

Tájékoztatjuk a Honlap látogatóit, hogy a bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

6. Sütik tiltása, törlése  

A sütik korlátozására, illetve törlésére lehetősége van a böngészőjében. Ennek módja a böngésző típusától függően eltérő lehet, melyeket a böngésző beállításaiban, illetve a „Súgó” menüpontban lehet elérni. 

Bővebb tájékoztatás található az egyes böngészők sütibeállításaival kapcsolatban a következő linkeken: 

7. A Honlap látogatók, felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A hatályos jogszabályok alapján Önt az alábbi érintetti jogok illetik meg, azonban felhívjuk figyelmét arra, hogy ezek gyakorlását befolyásolják a cookie-k technikai sajátosságai. Ennek megfelelően javasoljuk, hogy éljen jelen tájékoztató 4. pontjában részletezett lehetőségekkel.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulásodat bármikor jogosult vagy visszavonni. A visszavonás nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy bármikor jogosult vagy tiltakozni személyes adataidnak az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekén alapuló kezelése ellen.

Ingyenes tájékoztatást kérhetsz személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint kérheted adataid helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását és tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen. A kérelmeket az Adatkezelő II. pontban írt elérhetőségein lehet benyújtani.

Az Adatkezelő minden olyan címzettet (adatfeldolgozót) tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre tájékoztatunk e címzettekről.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az alábbi a)-f) pontok szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztat.

Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, a tájékoztatást az Adatkezelő elektronikus úton adja meg, kivéve, ha azt másként kéred.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a kérelmed nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthatsz be valamely felügyeleti hatóságnál és élhetsz bírósági jogorvoslati jogoddal.

a) Hozzáférési jog: jogosult vagy visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj: az adatkezelés célja, az érintett személyes adatok kategóriái, adatfeldolgozók, adatkezelés időtartama, ha az adatokat az Adatkezelő nem tőled gyűjtötte, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

b) Helyesbítéshez való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult vagy arra, hogy kérd a hiányos személyes adatok kiegészítését.

c) Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”): jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rád vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy a rád vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; visszavonod a hozzájárulásodat és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; tiltakozol az adatkezelés ellen; a személyes adatokat jogellenesen kezelték; a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot és azt törölni köteles, megteszi az észszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy kérelmezted a személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

d) Tiltakozáshoz való jog: jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak az Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a te érdekeiddel, jogaiddal és szabadságaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a rád vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

e) Adatkezelés korlátozásához való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatod a személyes adatok pontosságát; az adatkezelés jogellenes; az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de te igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; tiltakoztál az adatkezelés ellen. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a te hozzájárulásoddal vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

f) Adathordozhatósághoz való jog: ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen, szerződés teljesítése érdekében alapul és az adatkezelés automatizált módon történik, jogosult vagy arra, hogy a rád vonatkozó, általad megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd, továbbá jogosult vagy arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő.

8. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

Az Adatkezelő szervereit megbízott cégek üzemeltetik és felmerülő probléma esetén karbantartják.

Az adatfeldolgozó cég adatai: Mongouse Kft. (címe: 1117 Budapest, Budafoki út 183.)

Az adatfeldolgozó cég adatai: Servergarden Kft. (címe: 1023 Budapest, Lajos utca 28-32.)

Az Adatkezelő szerverszolgáltatást vesz igénybe, melyet további megbízott cég üzemeltet és felmerülő probléma esetén karbantart: JLM PowerLine Kft. (címe: 2111 Szada, Ipari park út 12-14.).

Az Adatkezelő a technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja.

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Adatkezelő a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az Adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

Az Adatkezelő nyilvántartja az esetleges adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket.

9. Panasztétel

Ha megítélésed szerint a rád vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti az adatvédelemre vonatkozó jogszabályi előírásokat, úgy jogosult vagy arra, hogy az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulj, valamint, hogy panaszt tegyél a felügyeleti hatóságnál.

Felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
  • levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
  • telefon: +36 1 391-1400
  • fax: 36 1 391-1410
  • e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  • honlap: https://naih.hu/

Hatályos: 2021. június 12. napjától


Adatvédelmi Tájékoztató Kapcsolatfelvételhez

1. Bevezetés

A dieta.hu weboldalon lehetőséged gyors kapcsolatfelvételre Adatkezelővel, amennyiben kérdésed van. A kapcsolatfelvétel során önkéntesen és kifejezetten hozzá kell járulnod ahhoz, hogy az Adatkezelő a kérdésed megválaszolása céljából kezelje adataidat. 

Az Adatkezelő adatkezelési tevékenysége és az adatkezelési tájékoztató kialakítása és alkalmazása során úgy jár el, hogy minden körülmények között megfeleljen a vonatkozó adatkezelési rendelkezéseknek, így különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendeletének (a továbbiakban: GDPR), továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek.

Adatkezelő: BioTech USA Kft. (székhely: 1033 Budapest, Huszti út 60., Cégjegyzékszám: 01 09 352550   Adószám: 25114681-2-44, Elérhetőségek: Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60., E-mail cím: adatvedelem@biotechusa.com, Telefonszám, Fax: +36 1 453 2716)

2. Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjének elérhetőségei

Levelezési cím: 1277 Budapest, Pf. 83.

Elektronikus levelezési cím: dpo.btu@dnui.hu

Telefonszám: (1) 788 3035

  • A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, a levél szövegében megadott egyéb személyes adatok.
  • Az adatkezelés célja: beérkezett üzenetek megválaszolása.
  • Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulása. A személyes adatok kezelése a jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes és kifejezett hozzájárulásán alapul. Amennyiben hozzájárulását vissza szeretné vonni, erre bármikor jogosult az Adatkezelő megjelölt elérhetőségein. A hozzájárulás visszavonása azonban nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. 
  • Az adatkezelés időtartama: a) viszontválasz hiányában az Adatkezelő válaszának kiküldésétől számított 15 nap. b) Az érintett beszélgetést lezáró tartalmú válaszának kézhezvételétől számított 1 nap.

Címzettek: Az Adatkezelő munkavállalói és Adatfeldolgozói.

3. Adatfeldolgozók

Az Adatkezelő szervereit megbízott cégek üzemeltetik és felmerülő probléma esetén karbantartják.

  • Az adatfeldolgozó cég adatai: Mongouse Kft. (címe: 1117 Budapest, Budafoki út 183.)
  • Az adatfeldolgozó cég adatai: Servergarden Kft. (címe: 1023 Budapest, Lajos utca 28-32.)

Az Adatkezelő szerverszolgáltatást vesz igénybe, melyeket további megbízott cég üzemelteti és felmerülő probléma esetén karbantartja.

Az adatfeldolgozó cég adatai: JLM PowerLine Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 2111 Szada, Ipari park út 12-14., Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60., Cégjegyzékszám: 13 09 066529, Adószám: 10819768-2-13, Telefon, Fax: 06 1 453 2716, Email: jog.jlm@biotechusa.com

4. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogai 

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az alábbi a)-e) pontok szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztat.

a) Hozzáférési jog: jogosult vagy visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van, illetve az adatkezelés részleteiről tájékoztatást kérhetsz, valamint jogosult vagy arra, hogy a rólad a kapcsolatfelvétellel kapcsolatban kezelt személyes adataidat hordozható formában elkérd az Adatkezelőtől.

b) Helyesbítéshez való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult vagy arra, hogy kérd a hiányos személyes adatok kiegészítését.

c) Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”): Írásban az Adatkezelő fent megjelölt kapcsolattartási email címén, faxon vagy postai úton, valamint a megadott telefonszámon jegyzőkönyvben rögzített bejelentéssel kérheted az adatkezelés megszüntetését. Ebben az esetben Adatkezelő minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a további adatfeldolgozókat tájékoztassa az adatkezelés megszüntetésére irányuló kérésedről.

d) Tiltakozáshoz való jog: jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak az Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. 

e) Adatkezelés korlátozásához való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatod a személyes adatok pontosságát; az adatkezelés jogellenes; az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de te igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; tiltakoztál az adatkezelés ellen. 

5. Felügyeleti szerv, jogorvoslathoz való jog 

Amennyiben nem vagy elégedett adatkezelésünkkel, az alábbi hatóságnál élhetsz panasszal: 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9. 1530 Budapest, Pf.: 5. 
Telefon: 06 1 391 1400 
Fax: 06 1 391 1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
Honlap: http://www.naih.hu  

Lehetőséged van továbbá adataid védelme érdekében bírósághoz fordulni.

6. Adatkezelő elérhetőségei 

Amennyiben kérdésed vagy észrevételed van a dieta.hu hírlevél küldésével kapcsolatban, kérjük, fordulj vevőszolgálatunkhoz, ahol munkatársaink készséggel segítenek:

E-mail: adatvedelem@biotechusa.com, Telefon, Fax: 06 1 453 2716 (hétfő-péntek: 9-15 óráig), Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60.

Hatályos: 2021. június 12. napjától


Adatvédelmi Tájékoztató Hírlevél küldéshez

1. Bevezetés

A weboldalon, valamint az Adatkezelő által megalkotott egyéb, erre rendszeresített online és offline felületen lehetőséged van feliratkozni az Adatkezelő személyre szabott hírlevél szolgáltatására, amennyiben elmúltál 18 éves. A feliratkozáshoz önkéntesen és kifejezetten hozzá kell járulnod ahhoz, hogy az adatkezelő hírlevelet küldjön részedre. Az Adatkezelő csak az itt meghatározott személyes adataidat használja fel hírlevélküldés céljából. 

Adatkezelő: BioTech USA Kft. (székhely: 1033 Budapest, Huszti út 60., Cégjegyzékszám: 01 09 352550   Adószám: 25114681-2-44, Elérhetőségek: Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60., E-mail cím: adatvedelem@biotechusa.com, Telefonszám, Fax: +36 1 453 2716)

2. Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjének elérhetőségei

  • Levelezési cím: 1277 Budapest, Pf. 83.
  • Elektronikus levelezési cím: dpo.btu@dnui.hu
  • Telefonszám: (1) 788 3035

3. Hírlevél

Kezelt adatok köre:

  • Kötelezően megadandó adatok: email cím
  • Az Adatkezelő által minden esetben kezelt adatok: feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás

A hírlevélre feliratkozás során figyelj arra, hogy csak saját személyes adatot vagy jogosult megadni. Az Adatkezelő a valótlan, jogosulatlanul vagy tévesen megadott adatok kezeléséből eredő károkért nem vállal felelősséget. 

Adatkezelés célja: 

Az Adatkezelő a személyes adataidat személyre szabott hírlevél küldése érdekében kezeli.  Így az Adatkezelő ajánlatokról, szolgáltatásokról, akciókról, promóciókról, nyereményjátékokról, valamint egyéb hasznos tartalmakról, termékismertetőkről, programokról reklámüzenet formájában küld értesítést.  

Adatkezelés időtartama: Adatkezelő a fenti személyes adataidat az adatkezelés céljának fennállása alatt kezeli. Amennyiben visszavonod a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulásodat, az Adatkezelő haladéktalanul és véglegesen megszünteti adataid kezelését.

Arra az esetre, ha elfeledkeznél a leiratkozásról az Adatkezelő egy biztonsági határidőt is használ adataid védelme érdekében: az utolsó hírlevél megnyitástól számított 3 év elteltével véglegesen törli a hírlevél küldés érdekében kezelt személyes adataidat.

Adatfeldolgozók: Az Adatkezelő szolgáltatásokat vesz igénybe a hírlevélrendszer professzionális működtetéséhez.

1. Mailchimp hírlevélküldő rendszer: 

A Honlapon történő hírlevél feliratkozás esetén az alábbi adatokat rögzítik: e-mail cím, feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás.

Az adatfeldolgozó cég adatai: Mailchimp, c/o The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA)

2. Az Adatkezelő szervereit megbízott cégek üzemeltetik és felmerülő probléma esetén karbantartják.
  • Az adatfeldolgozó cég adatai: Mongouse Kft. (címe: 1117 Budapest, Budafoki út 183.)
  • Az adatfeldolgozó cég adatai: Servergarden Kft. (címe: 1023 Budapest, Lajos utca 28-32.)
3. Az Adatkezelő szerverszolgáltatást vesz igénybe, melyeket további megbízott cég üzemelteti és felmerülő probléma esetén karbantartja.

Az adatfeldolgozó cég adatai: JLM PowerLine Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 2111 Szada, Ipari park út 12-14., Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60., Cégjegyzékszám: 13 09 066529, Adószám: 10819768-2-13, Telefon, Fax: 06 1 453 2716, Email: jog.jlm@biotechusa.com

Adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulása.

Hírlevélre történő feliratkozás során hozzájárulsz, hogy az Adatkezelő a személyes adataidat a jelen Tájékoztatóban írtak szerint kezelje. A személyes adatok kezelése a jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes és kifejezett hozzájárulásodon alapul. Hozzájárulásodat bármikor jogosult vagy visszavonni, azonban a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét az nem érinti.

Adatkezelés jogszerűsége: Adatkezelő az adatkezelés jogszerűségének alátámasztásáról nyilvántartást vezet, melyben rögzíti az adatkezelés során használt email címekhez tartozó kifejezett és önkéntes hozzájárulásának megtételének időpontját, felületét, IP címét. Adatkezelő a nyilvántartásból az inaktív email címeket és az azokhoz tartozó adatokat az utolsó hírlevél megnyitásától számított 3 év elteltével törli. 

4. Remarketing

A remarketing lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő hirdetéseket jelenítsen meg olyan személyeknek, akik korábban már meglátogatták a honlapját, illetve megadták az e-mail címüket.

  • A kezelt személyes adatok: e-mail cím
  • Az adatkezelés célja: hirdetések megjelenítése korábbi felhasználók számára a Facebook-on, valamint a Google-on.
  • Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint a Szolgáltató jogos érdeke (közvetlen üzletszerzés). A felhasználó e-mail címe a hírlevélre feliratkozás során, a feliratkozó hozzájárulása alapján kerül a Szolgáltatóhoz. Vagyis az Adatkezelő az adatgyűjtés céljától (hírlevél küldés) eltérő célból (remarketing) is kezeli a megadott e-mail címet.
  • Az adatkezelés időtartama: az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok remarketing célból történő kezelése ellen. Amennyiben a felhasználó a hírlevél küldéshez adott hozzájárulását visszavonja (amire bármikor jogosult), úgy adatainak remarketing célú kezelése is megszűnik. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő tiltakozás, hozzájárulás visszavonás benyújtása nélkül is törli a személyes adatokat az utolsó hírlevél megnyitástól számított 3 év elteltével.

Címzettek: adatfeldolgozó a Mailchimp, c/o The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA), aki az Adatkezelő utasítása alapján továbbítja a megjelenítendő hirdetést és az e-mail címeket a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4 Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc. (címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) részére (Google AdWords), akik, mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik a regisztrált felhasználóik számára. 

Adatkezelés jogszerűsége: Adatkezelő az adatkezelés jogszerűségének alátámasztásáról nyilvántartást vezet, melyben rögzíti az adatkezelés során használt email címekhez tartozó kifejezett és önkéntes hozzájárulásának megtételének időpontját, felületét, IP címét. Adatkezelő a nyilvántartásból az inaktív email címeket és az azokhoz tartozó adatokat az utolsó hírlevél megnyitásától számított 3 év elteltével törli. 

5. Adatkezeléssel kapcsolatos jogaid: 

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az alábbi a)-e) pontok szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztat.

a) Hozzáférési jog: jogosult vagy visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van, illetve az adatkezelés részleteiről tájékoztatást kérhetsz, valamint jogosult vagy arra, hogy a rólad a hírlevél feliratkozással kapcsolatban kezelt személyes adataidat hordozható formában elkérd az Adatkezelőtől.

b) Helyesbítéshez való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult vagy arra, hogy kérd a hiányos személyes adatok kiegészítését.

c) Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”): Írásban az Adatkezelő fent megjelölt kapcsolattartási email címén, faxon vagy postai úton, valamint a megadott telefonszámon jegyzőkönyvben rögzített bejelentéssel kérheted az adatkezelés megszüntetését. Ebben az esetben Adatkezelő minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a további adatfeldolgozókat tájékoztassa az adatkezelés megszüntetésére irányuló kérésedről.

d) Tiltakozáshoz való jog: jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak az Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a te érdekeiddel, jogaiddal és szabadságaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a rád vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

e) Adatkezelés korlátozásához való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatod a személyes adatok pontosságát; az adatkezelés jogellenes; az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de te igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; tiltakoztál az adatkezelés ellen. 

6. Jogorvoslathoz való jog 

Amennyiben nem vagy elégedett adatkezelésünkkel, az alábbi hatóságnál élhetsz panasszal:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
 Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. 

 Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
 Telefon: 06 1 391 1400
 Fax: 06 1 391 1410
 E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
 Honlap: http://www.naih.hu 

Lehetőséged van továbbá adataid védelme érdekében bírósághoz fordulni. 

7. Adatkezelő elérhetőségei: 

Amennyiben kérdésed vagy észrevételed van a dieta.hu hírlevél küldésével kapcsolatban, kérjük, fordulj vevőszolgálatunkhoz, ahol munkatársaink készséggel segítenek:

E-mail: adatvedelem@biotechusa.com, Telefon, Fax: 06 1 453 2716 (hétfő-péntek: 9-15 óráig), Levelezési cím: 1033 Budapest, Huszti út 60.

Hatályos: 2021. június 12. napjától

BioTech USA Kft.