Miért pont a zabpehely?

Glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan tart jóllakott állapotban. Pont ezért nagyszerű szénhidrátforrás reggel a hosszú tápanyagmentes időszakban, valamint edzés előtt 1-1,5 órával fogyasztva. Egyszerű elkészíteni is, hiszen a finomra hántolt verziója gyorsan megpuhul, így akár egy shakerben is magaddal viheted és út közben is elfogyaszthatod. Keverd össze akár egy adag fehérjeporral, így támogathatod a napi fehérjebeviteled!

Hogyan fogyaszd a zabpelyhet?

  • Nyersen is fogyasztható, pár perc áztatás után akár gyümölccsel, túróval, cottage cheese-zel, fehérjeporral keverve
  • Főzve/sütve is kiváló, például tojással
  • Felhasználható süteményekhez, palacsintákhoz liszt helyett
  • Panírként is alkalmazható
  • Fasírtban zsemle helyett
  • Kenyér alapja is lehet


Tápanyag tartalom 100 g zabpehelyben

Kalória:379
Szénhidrát:69 g
Rost (a szénhidrátban):10 g
Fehérje:13g
Zsír:7 g


A zabpehely fogyasztásának előnyei

  • magas rosttartalommal rendelkezik, ami támogatja az anyagcserét és sokáig eltelít
  • jelentős ásványi anyagokban és vitaminokban
  • 7 féle fontos aminosavból is arányaiban nagy mennyiséget tartalmaz
  • zsírtartalma főként telítetlen zsírokat jelent, ami különösen fontos a szervezet számára

Pozitív élettani hatásai

  • csökkenti a koleszterinszintet
  • segít megelőzni a szívbetegségeket
  • cukorbetegek is fogyaszthatják

Készíts izgalmas, egészséges recepteket zabpehely felhasználásával!