Protein szelet házilag

Van az úgy, hogy mérhetetlen vágyat érez az ember némi nassolásra és persze van az úgy, hogy mindez otthon, a négy fal között tör ránk és semmi, de semmi kedvünk kimozdulni egyetlen fehérjeszeletért – még akkor sem, ha ez az egyetlen olyan édesség, amit lelkiismeretfurdalás nélkül beleilleszthetsz a diétába. Van egy jó hírünk: proteinszeletet akár magad is készíthetsz. Csupán néhány hozzávalóból, ami ha szerencsés vagy egyébként sem hiányzik a spájzod polcairól. 

Nézzük meg, hogyan tudunk otthon fehérje szeletet készíteni.

Hozzávalók a házi proteinszelethez (kb. 6 darabhoz)

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg proteinpor (vaníliás)
  • 8 dkg magkeverék (dió, kókuszreszelék, mandula)
  • kb. 1,5 dl hideg víz

Mázhoz:

  • 2 púpos ek. fekete kakaópor
  • 10 csepp Stevia Fluid Nova vagy más természetes édesítő
  • kb. 0,5 dl hideg víz

A fehérjeszelet elkészítése:

  1. A zablisztet és a fehérjeport kanállal keverjük össze. A magokat aprítsuk össze, és keverjük a porokhoz, öntsük fel vízzel, és kézzel jól dolgozzuk össze, míg egy formázható állagú masszát nem kapunk. Formáljunk rudakká, és hagyjuk állni.
  2. A kakaóport tegyük egy tálba, és tegyük bele a steviát és a vizet. Kézzel jól elegyítsük, amíg egy sűrű, ám de folyós állagú mázat nem kapunk.
  3. A rudakat óvatosan belemártjuk a mázba, és kis lecsöpögtetés után egy tányérra tesszük.
  4. 20 percre tegyük be a fagyasztóba, és már fogyasztható is a teljesen egészséges és fogyókúrázók számára is ideális nassolni való.