Csirkés mozzarellás csőben sült tészta

Ha épp nem kell az alakodra figyelned, vagy épp fontos a plusz fehérje és szénhidrátbevitel is és szeretnél egy kis olasz ízt becsempészni a mindennapokba, akkor ez a te recepted lesz 🙂 Ráadásul villámgyorsan el is készíthető.

Hozzávalók:

  • 100g teljes kiőrlésű vagy durum tetszőleges formájú tészta
  • 150g darált csirke vagy pulykamell
  • fél fej vöröshagyma
  • 75g mozzarella
  • 100g paradicsompüré
  • 2-3 paradicsom
  • 1 ek. kókuszolaj
  • apróra vágott friss bazsalikom
  • tengeri só, bors

Csirkés mozzarella csőben sülve

Elkészítés:

A tésztát sós vízben majdnem készre főzzük. Közben a hagymát felaprítjuk, és kókuszolajon kicsit megpirítjuk, majd a darált húst is hozzáadjuk. Ha megpirult hozzákeverjük a paradicsompürét, fűszereket és végül a tésztát és a kockákra vágott mozzarellát és paradicsomot. Egy jénaiba tesszük, egy kis natúr joghurttal, kefírrel megkenhetjük a tetejét és kb. 15 perc alatt készre sütjük.