Diétás beigli

Hozzávalók:

60 dkg liszt, ez lehet akár rizsliszt is vagy tönkölyliszt

pici só

5 dkg élesztő

3 dl + 3 evőkanál tej

3 ek cukor

25 db + 5 db szacharin

1 dl étolaj

3 ek kakaó

5-6 dkg darabos dió

A 3 dl tejet, a cukrot és a 25 db szacharint összekeverjük, és belemorzsáljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben a lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és 1 dl étolajat, ezeket kidagasztjuk. Gyúródeszkán még egy kicsit gyúrjuk, és kettéosztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 3 evőkanál tej, a 3 evőkanál kakaó és az 5 db szacharin keverékét. Majd a fehér tésztát és a kakaósat is kettévágjuk. Így két fehér és két barna tésztánk lesz. Kinyújtjuk a fehér tésztát, szórunk rá 2-3 dkg darabos diót, majd a kinyújtott barna tésztát rátesszük, és feltekerjük a bejglit. A másik adag fehér-barna tésztával ugyanígy járunk el. Kikent tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét olajjal, majd két órát kelesztjük. Mielőtt sütőbe tesszük, újra megkenjük olajjal, és 20-25 percig sütjük, majd újra megkenjük olajjal. Ha kihűlt, úgy szeleteljük, mint a hagyományos bejglit.

Reméljük, hogy mindenkinek nagyon kellemesen teltek az ünnepek és Boldog Új Évet kívánok!