Mákos túrógombóc diétás változatban

Ezt a mákos túrógombócot nem lehet nem szeretni. Sőt egyszerűen imádnivaló, különösen azért, mert diétás. Leves után fogyasztva, könnyed főételként is megállja helyét, hiszen fehérjével készítjük. Lássuk a receptet!

Hozzávalók a mákos túrógombóchoz (2 adaghoz)

  • 250 g zsírszegény túró
  • 75 g zabpehely
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. xillit
  • kb. fél citrom (héja és leve)
  • 1 adag vaníliás Iso Whey Zero (25-30 g)

Morzsához:

  • mák (de akár dióval is elkészíthető)

Öntethez:

  • 2 ek. natúr joghurt
  • kb. 1,5-2 ek. vaníliás fehérjepor

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, xillittel, fehérjeporral, és persze a reszelt citromhéjjal és annak kifacsart levével. Egy óráig hagyjuk állni a hűtőben.
  2. Ha letelt az 1 óra, forraljunk vizet egy edényben és vegyük ki a hűtőből a masszát, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és szépen beleejtegetjük a forrásban lévő, bugyogó vízbe.
  3. Addig várunk, míg fel nem jönnek a víz tetejére a gombócok, és ekkor kivehetjük őket a vízből.
  4. Meghempergetjük a darált mákban.
  5. Az öntetet simára keverjük, és a kész gombócokra locsoljuk.

Ha mákról van szó megállíthatatlan vagy? Próbáld ki az alábbi diétás desszerteket is!