Sütőtökös muffin: Az őszi vitaminbomba

Sütőtökös muffin, egy igazi őszi finom vitaminbomba. Nem csak gyönyörű színe miatt, hanem a benne rejtőző vitaminok  miatt is nagy kedvencünk. Aki a réptartotát szereti, imádni fogja ezt a muffin.

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly vagy zabliszt
  • 20dkg sütőtök
  • 2 nagyobb alma
  • 10 dkg kókuszzsír/vaj
  • 5-6 ek. méz vagy eritrit
  • 2 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, pici só.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a pici sóval, és a fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük a mézzel, hozzáöntjük az olvasztott vajat, a reszelt almát, és az előzőleg megsütött, majd pürésített tököt. A masszához hozzákeverjük a lisztes részt is, majd a formákba tesszük. A muffinokat az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Tipp: készíts hozzá a fehérjeporból egy sűrű mártást, így a fehérjetartalma is magasabb lesz.