Tzatziki

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1543/o_tzatziki_20130906112703.jpgHozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 nagy uborka
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk.  Meghámozhatod, de nem muszáj, ha szereted a héját, illetve ha van egy kis színe. Lereszelem a nokedliszaggató hátulján, vagy sajtreszelővel és besózom. Félreteszem, hagy engedjen levet. A tejfölt vagy joghurtot egy lezárható tálba teszem, szórok bele sót, de nem túl sokat, hátha az uborkát túlsóztam, némi borsot, fokhagymanyomóval belenyomom a 3 gerezd fokhagymát, ha apró gerezdek és szereted jó fokhagymásat, mehet 4 gerezd. Az egészet jól összekeverem, ha az uborka kiengedte a levét, jól kinyomkodom és a fűszeres tejfölhöz adom. Belekeverem az uborkát is, lefedve a hűtőbe teszem, hogy jól átjárják az ízek. Önmagában is remek, de akar köretként is megállja a helyét.
Jó étvágyat!