Egészséges tiramisu házi babapiskótából

Ki ne szeretné a tiramisut?! A klasszikus mascarpone és cukros babapiskóta persze nem épp a diétázók kedvence… de nézzük hogyan készíthetjük el a házi egészséges és fehérjedús változatot!

Készítsünk házi teljeskiőrlésű babapiskótát, a mascarponét pedig váltsuk le a joghurt és fehérje kettősével. Az íze ugyanolyan mennyei, viszont kifejezetten alakbarát, majdcsak teljesen kalória és bűntudatmentes desszert.

Babapiskóta elkészítése

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 púpozott ek.  teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • 5 ek. nyírfacukor vagy eritrit
  • csipet só
  • habzsák, sütőpapír

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojások sárgáját keverjük krémesre az édesítővel, majd kanalanként hozzákeverjük a teljes kiőrlésű tönkölylisztet is. Közben a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük és a lisztes masszához keverjük.
  2. Egy habzsákba töltsünk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk babapiskóta alakú csíkokat kb. másfél cm-re egymástól. Érdemes a csíkok tetejére még egy réteget nyomni, hogy magasabb legyen.
  3. Sütőben aranybarnára sütjük, kb. 5 perc alatt. Hagyjuk kihűlni és kiszáradni.

Tiramisu recept:

  • 200 g natúr joghurt
  • 60 g fehérjepor (legjobb tiramisu ízesítésűből)
  • 6-8 db babapiskóta
  • tetejére fekete kakaópor, esetleg csokiforgács

A natúr joghurtba keverjük a fehérjeport, rétegezzük a babapiskótát és a krémet. Majd a tetejét kakaóporral megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.

Az egészséges brownie receptet se hagyd ki.