Méregtelenítés – mire is jó?

A szervezetünkben évente közel négy kilógramm haszontalan méreganyag halmozódik fel. Táplálékaink nagy része tartalmaz valamilyen tartósítószert, adalék-, színező-, és állományjavító anyagot. Gyakran minden indok nélkül veszünk be gyógyszert, frissítőszert és a szénsavas üdítőitalaink is külön gyűjteményei a testünket terhelő anyagoknak.

Tartósított élelmiszerekből, védőszerekkel permetezett és kezelt növényekből, vegyipari, háztartási és kozmetikai termékekből, vezetékes ivóvízből és a nagyvárosok szennyezett levegőjéből. Nem beszélve az esetleges káros szenvedély termékek rendszeres fogyasztásából (dohányzás, alkohol).

Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését. Lassítják az emésztést, rontják az anyagcserét, fájhatnak az ízületek, bőr problémák (pattanás), állandó fáradtság és levertség uralhatja a hangulatát. Végül szervi problémák megjelenéséhez majd a szervezet legyengüléséhez, betegségekhez vezet. Szervezetünk képes megtisztítani Önmagát, de ebben is támogatnunk kell a megfelelő, minőségi élelmiszerekkel és a méregtelenítést és a salaktalanítást felgyorsító kiegészítőkkel.

Naponta minimum 3 liter folyadék fogyasztása javasolt

Miért fontos a méregtelenítés?

Méregtelenítéssel kiegyensúlyozottabb az anyagcsere, javíthatjuk az immunrendszerünk működését és fokozhatjuk a tápanyagok tökéletes hasznosulását a szervezetünk számára.

Évente két alkalommal, szinte kötelező a méregtelenítés, aminek hatását salaktanító készítményekkel tudjuk tökéletesíteni. A vastagbélben pangó salakanyagok újra felszívódásával folyamatosan mérgezzük testünket. Ezek továbbá megnehezítik az értékes tápanyagok optimális felszívódását, és így még kevesebb vitamin és ásványi anyag, illetve egyéb makrotápanyag tud hasznosulni a szervezetünkben.

Számtalan méregtelenítő módszer közül választhatunk

bőrt szaunával, alga készítményekkel, a veséket a megnövelt folyadékbevitellel (naponta minimum 3 liter) és antioxidánsokkal, a májat, epét méregtelenítő növényi kivonatokkal, a beleket rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdőt pedig a friss levegőn elvégzett testmozgással méregteleníthetjük elsősorban.

A rendszeres testmozgás általában segíti a méregtelenítést, ahogy a megfelelő étrend kiválasztása és megtartása is javítja a természetes folyamatokat!

Méregtelenítő készítmények fogyasztása

A méregtelenítő-salaktalanító kúrát követően érdemes nagyobb dózisú vitaminokkal visszatölteni a szervezetünket, illetve pre-és probiotikumokkal biztosítani az immunrendszer 70%-ért is felelős bélbolyhok támogatását.

A téli időszakban még jellemző a méreganyagok felhalmozódása, hiszen kevesebbet mozgunk, szabadban annál is kevesebbet, hideg van, a levegő is kevésbé ideális… Illetve táplálkozásunk, folyadék bevitelünk ugyan ennyire szegényes!

Tehát méregtelenítésre fel!