Protein mézeskalács

Mézeskalács egészségesebben

Újból elérkezett az évnek talán leghangulatosabb időszaka, amely sokunk kedvence, ismét készülünk az ünnepekre és ennek elengedhetetlen része a mézeskalács. De hogyan tudnánk picit egészségesebbé tenni a kedvenc finomságunkat? Többszöri kísérletezés során megszületett egy protein-mézeskalács recept, amit nem kell pihentetni, és azonnal puha lesz! 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 170 g zabpehelyliszt
  • 100 g barna rizsliszt
  • 50 g BioTechUSA Iso Whey Zero (mézeskalács ízű)
  • 3 ek mézpótló
  • 2 ek görög joghurt
  • 35 g kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 ek kakaópor (ízlés szerint elhagyható)
  • szódabikarbóna

A Mázhoz:

  • rizsliszt
  • tojásfehérje
  • Iso Whey Zero

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, a tésztánkat zabpehelylisztes deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Ezután elkészítjük a díszítést. A máz önmagában nem fog megdermedni, mivel cukormentes, ezért sütés előtt érdemes a már kiszaggatott mézeskalácsokat díszíteni, a hőtől rá fog sülni. A mázhoz további 25 g Iso Whey Zero-t (tulajdonképpen ez lehet mézeskalács, vagy akár vanília ízesítésű is) egy tojásfehérjével robotgéppel összekeverünk, és annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy a kellő sűrűséget elérjük. Ez  kb 2-3 ek rizslisztet jelent, de  függ a tojásfehérje mennyiségétől is. A kidíszített mézeskalácsok 180°C-on kb 5 perc alatt megsülnek. Amint kihűltek, már lehet is fogyasztani!