Találd meg a számodra legjobb diétás módszert

 

Fontos, hogy tudd, mindenki más és más. A fogyókúrát, vagy nevezzük inkább úgy, hogy a fogyást, vagy zsírvesztést számos tényező befolyásolja, például a nemed, korod, aktivitásod, hangulatod, kitartásod, munka milyensége, testalkatod stb. Az viszont biztos, hogy ha egyszer belevágsz és elindulsz valamely általad kiválasztott úton (akár egy diétát kiválasztva) kitartással sikeresen meg tudod valósítani a célod! A lényeg, hogy azt később is fenn tudd tartani! Gondolj rá úgy, mint egy tanulási, kísérletezési fázisra, amíg megtanulod kialakítani a Te saját egészséges, hosszútávon fenntartható, és ezáltal súlyfenntartó étrended.

Mi az, ami biztos?

Ha több energiát (kalóriát) viszel be, mint amit ledolgozol, illetve amennyit felhasznál a szervezeted, akkor hízni fogsz.

Tehát, az energiaszükségleted feletti elfogyasztott szénhidrát zsír formájában raktározódik el. Napi 5 gramm feleslegesen elfogyasztott szénhidrát egy év alatt 1,5 kg zsír lerakódásához is vezethet!

Az elhízás problémája

A másik tény, hogy napjainkban az elhízás az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma, a fogyókúrázás pedig valóságos rögeszmévé nőtte ki magát.

A probléma megoldására azonban számos lehetőség adódik. Tudom, hogy sokan időhiányban szenvednek és sokszor nincs arra mód, hogy az ebédidőben akkor és azt egyél, amit elvileg szeretnél. Azonban ha minden este csak azt a fél – 1 órát rá tudod szánni, hogy elkészítsd a másnapi ebédet, uzsonnát, az már nagyszerű dolog, hiszen az étkezésen múlik a fogyás nagyobbik része. S igyekezz ne azzal elintézni a dolgot, hogy ma majd kivételesen eszel egy szendvicset a büfében…

A megfelelő diéta

Ne feledd, a diéta maga egy néhány hetes (általában 6–8 hét) átmeneti időszak, mely során elindulsz az úton. Ez az út pedig megmutatja számodra, mit és mikor egyél és igyál annak érdekében, hogy jól érzed magad a bőrödben. Ennek az a célja, hogy felpörgessük a valószínűleg lelassult anyagcserét és a szervezeted kitisztuljon, megszabaduljon a felesleges zsíroktól, salakanyagoktól, tökéletessé váljon a sejtek, a szervek működése. Az elhízás okozta betegségek ugyanis a méreganyagok lerakódásának, a halmozottan jelen levő zsíroknak az eredménye, melyek lelassítják a belső összeköttetéseket.

A zsírégető diétáknak tehát egyik módszerét sem érdemes szentírásnak tekinteni. Mindegyik megközelítés tartalmaz igazságot és a tapasztalatok alapján működő sikeres megoldásokat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindenkire ugyanolyan hatással vannak. Ahogyan említettem, mindannyian mások vagyunk, s a testi tényezőkön kívül sokkal fontosabb a személyiséged még a fogyás, zsírégetés területén is!

Találd meg a megfelelő diétát

Óriási jelentősége van annak, hogy tudd: a fogyás, a zsírégetés is csak akkor működik, ha összhangban van saját személyiségeddel! Neked kell eldönteni, melyik módszer tetszik számodra, amelynek segítségével el tudsz indulni, vagy inkább a számos módszerben mely adatok igazak rád és melyek nem. Vagyis mérlegelned kell mit érdemes mind abból alkalmaznod, amit mindenhonnan látsz vagy hallasz, és nyugodtan egészítsd ki bizonyos ételféleségekkel, vagy mennyiséggel, illetve mozgással – persze a megfelelő kereteken belül.

Idővel megismered tested reakcióit, s tudni fogod, melyik étel biztosítja számodra a megfelelő energiát, vagy melyiktől leszel gyorsabban újra éhes.

A diéta nem koplalás

A diéta még manapság is egy nagyon rossz gondolatot ébreszt sokakban: mégpedig azt, hogy ezen időszakban alig lehet enni. Ez egy hatalmas tévhit! A diéta arról szól, hogy a sok lisztes, cukros és egyéb kalóriában zsírban gazdag étel helyett tápanyagokban gazdag ételeket fogyasztasz.

Az egészséges ételek fontos tulajdonsága, hogy tápanyagot bővebben tartalmaznak, mint például a fehér kenyér. Amikor tápanyag kerül a szervezetbe, az felszívódik, hasznosul, a szervezet elhelyezi oda, ahova kell. Tulajdonképpen nem lesz “éhes”. Szigorúan fogalmazva: Neked akkor van éhségérzeted, amikor a szervezetnek szüksége van valamire. Ha viszont csupán üres kalóriát viszel be olyan étel elfogyasztásával, melyben nincs semmi vagy nem túl sok a hasznosítható, akkor gyorsabban fogod újra érezni az éhséget…

Fontos a fokozatosság

Nincs más megoldás, mint az, hogy szépen fokozatosan átállsz egy olyan étkezési módszerre, ami energiával is feltölt és segít visszanyerni régi alakodat. Ebben rengeteget segítenek a teljes kiőrlésű termékek, zabpehely, rizs, hajdina, mindenféle zöldség és gyümölcs, a tejtermékek, stb. Mindössze annyit kell tenned, hogy figyelmesen megnézed az alapanyagokat, melyeket megeszel és amennyire sikerül, a cukor, a fehér liszt és a zsíros ételek kerüljék a konyhádat, helyettük inkább a vitaminban, ásványi anyagokban rostban és fehérjében gazdag alternatívákat válaszd.

Zsírégetés

A zsírégetés alapja a kalóriadeficit, azaz többet kell elégetni, mint amennyit beviszel. Ami természetesen nagyban hozzájárul még az egészséges életvitelhez és a zsírégetéshez, az pedig a rendszeres mozgás. A mozgás, edzés, sport segítségével nemcsak az anyagcserédet, illetve a zsírégetést tudod meggyorsítani, hanem a szervezeted- azaz a vérkeringésed szíved agyad stb.- számára is jótékony hatással lesz.

A fogyás, a zsírégetés beindítása mozgásba hozza a zsírszövetekben lerakódott méreganyagokat, melyek így ismét bekerülnek a véráramlatba. A méregtelenítés folyamatának köszönhető, hogy a zsírégetés olykor negatív mellékhatásokkal, érzetekkel jár együtt, úgy mint fáradság, szédülés, fejfájás, rossz közérzet.

Ettől nem kell megijedni! Ha a józan ész alapján, egészséges diétával, valamint vitaminok szedésével együtt közelíted meg a fogyást, illetve a zsírégetést, gyorsan átesel ezen a negatív szakaszon (mely néhány napig tart csupán), s hamarosan megtapasztalod szervezeted energiaszintjének újjáéledését!

Egy szónak is száz a vége: a fogyókúrára, illetve a zsírégetésre, azért van szükség, hogy megújuljon és tisztuljon a szervezeted, illetve elsajátítsd a rendszeres kiegyensúlyozott étkezés alapjait. Amint sikerül egy számodra megfelelő étrendet is kialakítani, kevesebb salak-, illetve méreganyag kerül raktározásra, melynek eredményeképpen nem fognak rád rakódni a felesleges kilók. A test tisztulási folyamatai jót tesznek a sejtek, és a szervek működésének, s miután egy egészségesebb étrend szerint éled mindennapjaidat nem lesz szükséged időszakos fogyókúrákra sem. Egyszóval a vegyes étkezés mindennek az alapja. Azonban a hosszú távú fenntarthatóság érdekében igyekezz inkább életmódot váltani az állandó fogyókúrázgatások helyett.

Vágj bele most az életmódváltásba itt: https://biotechusa.hu/lifestyle/