Aszalt szilvás szaloncukor házilag

A Karácsony elengedhetetlen része a szaloncukor, most egy igazán különleges, egészséges szaloncukor receptet osztok meg Veletek, ami akár igazán jó ajándék barátoknak is, ha házilag készült ajándékkal szeretnénk meglepni őket.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált aszalt szilva
  • 5 evőkanál natúr alma vagy meggy lé
  • 1 evőkanál méz
  • darált mandula
  • csipetnyi fahéj

Elkészítés:

A darált aszalt szilvához hozzáadjuk a gyümölcslevet, a mézet, fahéjat és annyi darált mandulát, hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából hosszúkás szaloncukor szerű formákat gyúrunk, vagy golyókat is formálhatunk. Az adag kb. 30 db szaloncukorhoz elegendő. Színes papírba csomagolva karácsonyfára is felakasztható vagy egy tálkában is gusztusosan néznek ki. A díszítést bevonatozást a fantáziádra bízom: fahéj,  étcsoki, fehércsoki, mandulaforgács, díszítő pelyhek, színes festékek, a célnak megfelelően bátran kísérletezz!

Extra tipp: Ha valaki szeretné, egy kis rummal még különlegesebbé tehető az ízvilág.

Jó készülődést!